• Snel en vertrouwd besteld
  • Korte levertijd
  • Op maat gemaakt
28 maart 2022

Wat is de beste afwerking voor een RVS keukenblad?

Professionele chefs zweren er al jaren bij, maar je ziet ze ook steeds vaker bij mensen thuis: een exclusief keukenblad van roestvrij staal. Waar professionele horecabedrijven vaak kiezen voor de standaard afwerking, zie je bij consumenten meer variatie in het type RVS keukenbladen. Bij RVSwerkblad.nl bieden wij RVS werk- en keukenbladen in verschillende diktes en afwerkingen, zodat je zelf de afwerking kunt kiezen die past bij jouw keuken en interieur. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Hieronder zetten wij de meest voorkomende opties graag voor je op een rij. 

K320 Geslepen RVS
Korrel 320 geslepen RVS is de standaard afwerking waarin de roestvrij stalen basisplaten bij ons binnenkomen. K320 staat net als bij schuurpapier voor de grofheid van het schuurlint. De machinaal aangebrachte afwerking in de lengte van het blad zorgt voor een gladde afwerking met een lage oppervlakteruwheid. De slijprichting is blijvend zichtbaar.

Korrel 320 geslepen RVS - RVSwerkblad
















Richtingloos Geborsteld RVS
Liefhebbers van een wat matter ogend RVS aanrechtblad kunnen kiezen voor een richtingloos geborstelde afwerking. Deze afwerking wordt handmatig toegepast en heeft geen zichtbare slijprichting. Richtingloos borstelen wordt ook wel orbitaal borstelen genoemd.

richtingloos geborsteld RVS - RVSwerkblad
















Warmgewalst RVS
De optie warmgewalst is alleen beschikbaar voor massieve RVS keukenbladen van 4mm. Daarom hanteren wij de term ‘4mm warmgewalst RVS’. Warmgewalst wil zeggen dat het RVS blad geen nabewerking heeft ondergaan na het walsen. Dit geeft het materiaal een robuuste en stoere uitstraling. De krasgevoeligheid bij deze afwerking is lager dan bij de K320 geslepen RVS afwerking. Ook vingerafdrukken zijn minder goed zichtbaar op een warmgewalst RVS keukenblad.

warmgewalst RVS - RVSwerkblad
















RVS Met Wafelprofiel
Tot slot het wafelprofiel of wafelmotief. Het wafelprofiel is een klassieker die zijn sporen verdiend heeft. Dit profiel wordt machinaal aangebracht en zorgt voor een solide afwerking.

RVS met wafelprofiel afwerking - RVSwerkblad
















Een Uniek RVS Werkblad
Op veel sites wordt aangegeven dat de krasgevoeligheid 1 van de grootste nadelen is van RVS. Wat wij nou juist zo mooi vinden is dat deze gebruikssporen jouw werkblad een eigen en uniek karakter geven. Het RVS werkblad gaat als het ware ‘leven’. Natuurlijk is het goed om een snijplank en andere attributen gebruiken, maar het voorkomen van krassen is onbegonnen werk.

Krassen op een RVS werkblad - RVSwerkblad











Met eigen ogen zien?
Ben je van plan om voor jouw keuken of buitenkeuken een RVS werkblad op maat aan te schaffen, maar twijfel je nog wat de beste afwerking is? Vraag dan 1 of meerdere RVS monsters bij ons op om de afwerking(en) met eigen ogen te zien. Voor het aanvragen van monsters, klik HIER. Wil je een eigen RVS werkblad samenstellen, klik dan HIER en start de configurator.

richtingloos geborsteld RVS keukenblad - RVSwerkblad










Lees meer over:Of start direct!
Webdesign: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Exitus-ICT