• Snel en vertrouwd besteld
  • Korte levertijd
  • Op maat gemaakt
24 mei 2022

Is een RVS werkblad op maat beschikbaar in alle soorten afmetingen?

Eén van de eerste stappen bij het samenstellen van een RVS werkblad is het bepalen van de juiste afmetingen. Hierbij is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. In dit artikel leggen we je uit waar je zoal op moet letten.

Afmetingen van de RVS basisplaten
Het maken van een RVS keukenblad start met een RVS basisplaat. Dit is de plaat zoals die bij ons in de fabriek binnenkomt. Deze plaat vormt de basis voor alle RVS werkbladen die we maken. De afmetingen van de RVS basisplaten zijn maximaal 4000mm bij 1500mm.

Blijft jouw RVS aanrechtblad binnen deze afmetingen, dan hoef je hier verder geen rekening mee te houden. Als je kiest voor een RVS werkblad dat langer of dieper is dan de basisplaat, dan moet je rekening houden met 2 scenario’s: lassen of in elkaar schuiven.

Lassen of in elkaar schuiven
Kies je voor lassen, dan lassen wij in de fabriek een extra stuk plaat aan de RVS basisplaat vast. Kies je voor de andere optie, dan maken we de RVS werkbladen met een koppelnaad zodat je ze in elkaar kan schuiven en afkitten. Onderstaande afbeelding laat zien hoe een in elkaar geschoven blad eruit ziet bij 1 van onze klanten.

RVS keukenblad in elkaar geschoven met een koppelnaad
De fabrieksfoto's hieronder laten zien hoe de lasnaad eruit ziet als je besluit om 2 delen aan elkaar te laten lassen.

RVS werkblad met lasnaad. 2 aan elkaar gelaste bladen.
RVS keukenblad met lasnaad. 2 aan elkaar gelaste RVS keukenbladen.

RVS keukenblad met lasnaad. 2 aan elkaar gelaste RVS bladen.

Het voordeel van een lasnaad is dat deze waterdicht en muurvast is. Het grote blad moet alleen wel door de deur passen. Met name bij een hoekblad kan dat een beperking zijn. Een koppelnaad daarentegen is altijd bij jou thuis in elkaar te schuiven. Hierdoor is dit vaak een praktischere oplossing om het blad in je keuken te krijgen. Voor een goede waterdichte verbinding moet je deze wel met kit monteren. Doe je dit, dan beleef je er jaren lang plezier aan.

Wat je ook kiest, beide opties blijven zichtbaar omdat de bladen pas na het slijpen gelast zijn. Het helemaal onzichtbaar maken van de koppeling is dus onmogelijk.

Inmeten, leveren & monteren
Omdat het inmeten van een werkblad soms heel precies moet gebeuren, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze professionele inmeetservice. In dat geval komt één van onze collega’s bij je langs om het werkblad in te meten. Tegelijk kan hij je ook van aanvullende informatie en advies voorzien.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het werkblad door ons te laten leveren en monteren. De levering faciliteren wij met onze eigen vrachtwagen. De montage wordt gedaan door 1 van onze professionele monteurs. De opties voor inmeten, leveren en monteren kun je aanvinken bij het opvragen van een offerte via onze website. Direct beginnen met samenstellen? Klik HIER en start de configurator!

Lees meer over:
Of start direct!
Webdesign: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Exitus-ICT