• Snel en vertrouwd besteld
  • Korte levertijd
  • Op maat gemaakt
19 september 2022

Roestvrij staal versus roestvast staal

Veel mensen gebruiken vaak onterecht de term ‘roestvrij’ staal waar ze eigenlijk ‘roestvast’ staal bedoelen. Roestvast staal is een betere benaming aangezien roestvast staal onder bepaalde omstandigheden wel degelijk kan roesten. Roestvast wil zeggen dat het materiaal roestvaster is dan onbewerkt staal.

Verschil tussen staal en roestvast staal
Binnen de metaal wordt vaak gesproken over legeringen. Een legering is een mengsel van een metaal met andere elementen. Staal bestaat uit een legering van ijzer en koolstof. Roestvast staal bestaat voornamelijk uit ijzer, chroom, koolstof en nikkel. Deze combinatie zorgt voor een beschermlaag waardoor roestvorming stopt of wordt vertraagt. Staal heeft deze beschermlaag niet.

RVS is een verzamelnaam allerlei soorten legeringen. Elke legering heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Professionele keukens zijn vaak gemaakt van RVS met de kwaliteit AISI 304. Hierbij bestaat de legering uit 18% chroom en 8% nikkel. Praktisch betekent dit dat de keuken dan niet gaat roesten bij normaal gebruik. Een ander groot voordeel is dat dit type RVS met gemak 10 tot 15 jaar meegaat.

Waarom wij op onze site de term ‘Roestvrij’ staal gebruiken
Op onze website maakten wij tot augustus 2022 gebruik van de term roestvast staal. Echter komt ook online de term ‘roestvrij staal’ veel vaker voor. Maar liefst 92% van de mensen zoekt op ‘roestvrij staal’, tegenover 8% die gebruik maakt van de term ‘roestvast staal’. Daarom maken ook wij nu gebruik van de term die in de volksmond het meest bekend is. Zo hopen wij in de toekomst nog meer mensen blij te maken met een RVS keukenblad op maat.
Webdesign: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Exitus-ICT