• Snel en vertrouwd besteld
  • Korte levertijd
  • Op maat gemaakt
01 juni 2022

Wat is het verschil tussen de series Bosch inductiekookplaten?

RVS keukenblad met kookplaat
Bij het samenstellen van een RVS keukenblad kun je er voor kiezen om het werkblad direct van een ingebouwde kookplaat te voorzien. Hierbij heb je keuze uit maar liefst 8 Bosch inductiekookplaten. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

Koop je een losse kookplaat of heb je al een kookplaat, dan kunnen wij het RVS aanrechtblad voorzien van een sparing. Wij raden aan om hier vooraf contact over te hebben om de praktische mogelijkheden te bespreken.

Koken op inductie
Elke serie van Bosch inductiekookplaten is uniek met zijn eigen vorm van bediening, flexibiliteit, grootte en extra functionaliteiten. De hogere series beschikken over innovatieve extra functies zoals de PerfectFry baksensor en Powerboost. Zowel kookplaten uit de 4-serie, als de 6-serie en de 8-serie beschikken over een vorm van FlexInduction. Dankzij deze innovatie kan je pannen flexibel op de kookplaat plaatsen, ongeacht de grootte. Je kunt namelijk twee kookzones combineren tot één. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van het kookoppervlak.

De serie 4, 6 en 8 zijn allemaal uitgevoerd met de functies QuickStart- en Restart. Dit maakt het koken nog gemakkelijker. De QuickStart functie selecteert automatisch de kookzone met kookgerei op de kookplaat bij het aanzetten. En met de Restart functie kan je de zojuist gebruikte kookinstellingen herstellen. Als je de kookplaat uitzet, blijven de instellingen voor 30 seconden bewaard. Zet je de kookplaat weer aan, dan zijn de laatst gebruikte instellingen hersteld. Stel dat de pan overkookt dan schakelt de kookplaat zichzelf automatisch uit en kunnen de instellingen hiermee hersteld worden.

Serie 4 inductiekookplaten van Bosch
De serie 4 Bosch inductiekookplaten zijn te bedienen met TouchSelect. Dit is een bedieningspaneel waarmee je met gemak de gewenste kookzone instelt. Je kiest simpelweg hoeveel vermogen je nodig bent en dan kan je beginnen met het maken van je favoriete gerecht. De serie 4 Bosch inductiekookplaten zijn er in twee breedtes, namelijk 60 en 80 cm.

serie 4 Bosch inductiekookplaten zijn uitgevoerd met een RVS rand.
Inductiekookplaat Bosch serie 4 PIE845BB1E_TouchSelect

Serie 6 inductiekookplaten van Bosch
De serie 6 Bosch inductiekookplaten maken gebruik van het DirectSelect bedieningspaneel. Het paneel werkt hetzelfde als de TouchSelect uit de serie 4 en maakt ook gebruik van de functies QuickStart en Restart. Daarbij is het paneel nog extra uitgebreid met een energieverbruik display. Verder hebben de serie 6 Bosch inductiekookplaten ook een PerfectFry baksensor met 4 aparte temperatuurstanden. Deze sensor controleert de temperatuur in de pan continu en voorkomt zo het aanbranden. De serie 6 is 60 cm breed.

serie 6 Bosch inductiekookplaten zijn uitgevoerd zonder rand.
Inductiekookplaat Bosch serie 6 PXX695FC5E_DirectSelect


Serie 8 inductiekookplaten van Bosch
De serie 8 Bosch inductiekookplaten zijn te bedienen met het DirectSelectPremium bedieningspaneel. Dit is een breder bedieningspaneel dan bij de serie 4 en 6. Ook is deze uitgebreid met een interface die verdwijnt zodra je klaar bent met koken, zodat het strakke, elegante design van de kookplaat intact blijft. Met het brede design zijn de teksten goed leesbaar wat zorgt voor een nog eenvoudigere bediening. De PerfectFry baksensor van de serie 8 Bosch inductiekookplaten heeft 5 aparte temperatuurstanden in plaats van 4 bij de serie 6. De serie 8 Bosch inductiekookplaten worden geleverd in twee breedtes, namelijk 80 en 90 cm.

serie 8 Bosch inductiekookplaten zijn uitgevoerd zonder rand.
Inductiekookplaat Bosch serie 8 PXV895DV5E_DirectSelectPremium


Je eigen keukenblad met inductiekookplaat samenstellen? Start HIER de configurator en stel je eigen RVS blad op maat samen. Geef de maten op, bepaal de afwerking en maak het blad compleet met spoelbakken, kranen, uitsparingen en opstanden.

In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste functies van de inductiekookplaten uit alle series.

Belangrijke functies van de Bosch inductiekookplaten in één overzicht

Serie 4
Serie 6
Serie 8
Bediening
TouchSelect
DirectSelect
DirectSelect Premium
Flexibiliteit
FlexInduction
FlexInduction
Uitgebreide FlexInduction
Grootte in cm
60 of 80 cm
60 cm
80 of 90 cm
Extra's

PerfectFry-sensor
PerfectFry-sensor

Inductiekookplaat Bosch serie 4 PIE845BB1E
serie 4 Bosch PIE845BB1E

Inductiekookplaat Bosch serie 6 PXX695FC5E
serie 6 Bosch PXX695FC5E

Lees meer over:Of start direct!

Webdesign: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Exitus-ICT