• Snel en vertrouwd besteld
  • Korte levertijd
  • Op maat gemaakt
14 juni 2022

Welke Quooker kraan past het best bij een RVS keukenblad op maat?

Je zult het de afgelopen jaren vast wel gemerkt hebben. Quookers zijn onderdeel geworden van het nieuwe normaal. Maar welke Quooker kraan past nou het best bij een RVS keukenblad op maat?

Het antwoord hierop is afhankelijk van jouw voorkeuren en een aantal praktische afwegingen. Misschien zijn de extra functionaliteiten van een Quooker zelfs wel overbodig en kies je liever een ‘normale’ kraan. In dit artikel zetten we 3 mooie Quooker kranen voor je op een rij.

De Quooker Fusion Round Combi
De Quooker Fusion Round is een kokend waterkraan en een mengkraan in één. Deze kraan heeft een ronde, sierlijke uitloop en is uitgevoerd in 3 kleuropties: Chroom, RVS & Zwart. De kraan wordt geleverd inclusief Combi reservoir. Meer hierover lees je onderaan dit artikel.

De Quooker Fusion Round Zwart
Quooker Fusion Round Zwart

De Quooker Fusion Round Chroom
Quooker Fusion Round Chroom

De Quooker Fusion Round RVS
Quooker Fusion Round RVS


De Quooker Fusion Square Combi
De Quooker Fusion Square bevat dezelfde functionaliteiten als de Quooker Fusion Round, maar heeft een meer rechte uitvoering. Je kunt hierbij kiezen uit de kleuropties Chroom, RVS en Zwart. Net als de Fusion Square wordt ook deze kraan geleverd inclusief Combi reservoir.

De Quooker Fusion Square Chroom
Quooker Fusion Square Chroom


De Quooker Flex Combi
De Quooker Flex heeft qua uitstraling veel weg van de Quooker Fusion Round. Het grootste verschil zit hem in de flexibele uittrekslang. Dit geeft de kraan wat extra functionaliteit. Dankzij de kokendwaterstop kan de Flex kraan geen kokend water geven als de slang is uitgetrokken. De beschikbare kleuren zijn Chroom, RVS en Zwart. Ook deze kraan wordt geleverd met een Combi reservoir.

De Quooker Flex uittrekslang
Quooker Flex met uittrekslang

De Quooker Flex Zwart
Quooker Flex Zwart


Het Combi reservoir
Een Quooker kraan biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van een normale kraan. Zo beschik je direct over kokend water en heb je geen warm water leiding nodig. Om dit voor elkaar te krijgen maakt Quooker gebruik van een Combi reservoir. Dit reservoir staat in het keukenkastje onder de kraan. Met een Combi reservoir heb je direct beschikking over 7 liter kokend water of 15 liter warm water (60°C).

Het Combi reservoir
Quooker Combi reservoir in keukenkast


Energieverbruik
De afmetingen van de Quooker Combi zijn 47 x 20 x 20 cm. Het Combi reservoir heeft het energielabel A met een jaarlijks energieverbruik van 511 kWh/A. Dit verbruik valt lager uit als je het reservoir niet altijd aan hebt staan (bijvoorbeeld tijdens vakanties).

Of een Quooker kraan minder energie verbruikt dan een waterkoker (en andere vormen van opwarmen) hangt af van hoe vaak je een waterkoker (en andere middelen) gebruikt. Daarnaast verspil je minder water met een Quooker kraan omdat je de kraan direct uitzet zodra je genoeg hebt. Met een waterkoker kook je al snel iets te veel.

Is een Quooker kraan kindveilig?
Het laatste wat je wilt is dat een kind zijn of haar handen brandt aan de hete straal. Daarom heeft Quooker allerlei maatregelen getroffen om de kraan (kind)veilig te maken.

Allereerst bevat de kraan een bedieningsknop die je twee keer moet indrukken om de kokend water kraan aan te zetten. Zodra de kokend water functie actief is, gaat er een lichtring branden ter indicatie van het hete water. 

Daarnaast is de kraanuitloop geïsoleerd om te voorkomen dat deze heet wordt. Een ander beveiligingsmechanisme is dat de straal uit kleine druppels bestaat. Als het dan toch mis gaat krijg je in ieder geval geen massieve straal heet water op je hand en blijft de schade beperkt. 

Stel je eigen RVS keukenblad samen inclusief Quooker
Bij samenstellen van een RVS werkblad in de configurator kun je direct één van de hierboven genoemde Quooker kranen toevoegen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ‘gewone’ kraan, alleen een kraangat of helemaal geen kraan. Hoe dan ook, steek je handen uit je spreekwoordelijke mouwen en start direct!

Lees meer over:
Of start direct!

Webdesign: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Exitus-ICT